Originally published August 27, 2017
By Karla Kempas, Helsingin Sanomat
Pictures by Jukka Gröndahl, Helsingin Sanomat
http://www.hs.fi/paivanlehti/27072017/art-2000005304374.html

 

Suomessa digitaalisia hintalappuja valmistava MariElla Labelsin tuote mahdollistaa kauppiaille nopeat hintojen säädöt ilman työlästä laputusoperaatiota.

fashion price label
Kasvuyritys MariElla Labels -yritys valmistaa Suomessa digitaalisia hintalappuja, joiden hintaa kauppias voi muuttaa sähköisesti.

Suomalainen kasvuyritys MariElla Labels haastaa paperiset hintalaput palkitulla digihintalappu-innovaatiollaan. Digitaalinen hintalappu on tavallisen hintalapun kokoinen, noin 6–21 grammaa painava läpyskä, joka näyttää asiakkaalle hinnan pieneltä näytöltään.

Digihintalaput toimivat paristolla, joka kestää noin 5 vuotta. Hintalaput irrotetaan tuotteesta kassalla, ja niitä voi käyttää uudelleen.

”Kivijalkakaupat ovat astumassa uuteen ajattelumaailmaan”, yrityksen johtaja Jari Ekblad sanoo.

Yrityksen tuotteita käyttää suomalaisista yrityksistä esimerkiksi Verkkokauppa.com. MariElla Labels myy tuotettaan etenkin vaatekaupoille, mutta myös elektroniikkaliikkeille.

Digitaalinen hintalappu on kätevä kauppiaalle. Kampanjoiden ja alennuksien aikana tuotteet pitää hinnoitella uudelleen. Digihintalaput säästävät vaatekauppiaan alennusmyyntien aikana tehtävältä alennustarrojen liimailuoperaatiolta, koska hinnat muutetaan tietokoneella. Digihintalappuja ohjataan ohjelmistolla, jonka MariElla Labels on kehittänyt.

Digitaalisia hintalappuja on käytetty Helsingissä sijaitsevassa Björkqvist-muotiliikkeessä huhti–toukokuusta asti.

”Alesesonki oli huomattavan helppo. Napin painalluksella saatiin hinnat vaihdettua. Alaruudussa näkyy alennusprosentti ja entinen hinta ja isommassa ruudussa entinen hinta”, kertoo kauppias Markus Björkqvist.

Ekbladin mukaan laput mahdollistavat sen, että hintoja voi päivittää kysynnän mukaan. Jos esimerkiksi alkaa rankkasade, voi kauppias nostaa sateenvarjojen hintaa.

”Netistä ostettavien lentojen ja hotellien hinnat ovat menneet jo vuodet ylös ja alas”, Ekblad sanoo.

Muotikauppias Björkqvist taas on suunnitellut alennuskampanjaa aamun hiljaisille tunneille.

”Voimme vaikka avata liikkeen aamukahdeksalta, jotta voisimme houkutella työmatkalaisia liikkeeseen”, Björkqvist kertoo.

Digitaaliset hintalaput lisäksi helpottavat inventointia, koska järjestelmä kykenee laskemaan, kuinka monta lappua on kaupassa tai varastossa. Björkqvist näkee tässä toiminnossa paljon mahdollisuuksia jatkokehittelylle.

”Järjestelmä mahdollistaa sen, että tulevaisuudessa, kun vaate menee asiakkaan perässä pukukoppiin, se osaa ehdottaa asiakkaalle lisää kokoja ja vaihtoehtoisia värejä”, kauppias kertoo.

Suurin osa MariElla Labelsin asiakkaista on Pohjoismaista ja Keski-Euroopasta. Isommista nimistä alankomaalainen vaateyhtiö G-Star on ollut suomalaisyrityksen asiakas jo yli vuoden. Ekbladin mukaan yritys käy keskusteluja usean kansainvälisen vaateyhtiön kanssa.

Yrityksen edustajat ovat käyneet kertomassa tuotteestaan Yhdysvalloissa asti.

”Suuret kansainväliset brändit ovat kiinnostuneita tuotteesta”, Ekbland kertoo.

MariElla Labels voitti vähittäismyyntialan innovaatiopalkinnon toukokuussa järjestetyssä Retail Business Technology Expossa Lontoossa. Digitaaliset hintalaput ovat maailmalla uusi asia. Siksi paperiset hintalaput ovat kasvuyrityksen suurin kilpailija.

markus bjorkqvist ellafashion label
Markus Björkqvistin vaateliike Helsingissä on käyttänyt digitaalisia hintalappuja muutaman kuukauden ajan.

bjorkqvist price label
Kasvuyritys MariElla Labels -yritys valmistaa Suomessa digitaalisia hintalappuja, joiden hintaa kauppias voi muuttaa hintaa sähköisesti.

Contact Us

We are happy to help you, send us your message.


1500 characters left